Bejelentés


Assisi Szent Ferenc Templom URAM, JÓ NEKÜNK ITT LENNÜNK!Üdvözöljük honlapunkon! 


 


Kérjük, hogy észrevételeiket, javaslataikat a lap alján található vendégkönyvben velünk, illetve a honlap látogatóival osszák meg!


A bal oldalon lévő menüből választhatnak a látogatók


A bal alsó sarokban található linkek továbblépési lehetőséget biztosítanak a kedvelt honlapjainkra


A jobb alsó sarokban találhatják meg híreinket


Jó böngészést, kellemes időtöltést kíván a weboldal szerkesztője 


Kedves Hívek!


Az egyházközségi hivatali ügyintézések helye, és ideje:


TATA Szent Kereszt Plébánia


2890 Tata, Kossuth tér 15.


Telefon: 34 / 588 - 163


Hétfő: 9:00 - 12:00


Csütörtök:   14:00 - 17:00


Péntek:   14:00 - 17:00


 


Plébános: Havassy Bálint László


Mobil: 30/295-84-44


 


Káplán: Végerbauer Richárd


Mobil: 20/426-61-84


 


 


 


 


 


 


Kedves Testvérek!
Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy 2015-ben, az esedékes egyházfenntartói hozzájárulás, az éves jövedelem 1%-a.


De a minimum összeg, nyugdíjasok esetében 4.000,-Ft, míg a keresőknél 6.000,-Ft.


A befizetésre a szentmisék előtt és után van lehetőség Várszeginé Tromposh Juditnál vagy Ormos Zoltánnénál.


Kérjük, hívják fel környezetükben élők figyelmét is a fentiekre!Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Hírek
Bőjt szabályai

Kedves Hívek! Közeledik NAGYPÉNTEK!!! Ezért felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy NAGYPÉNTEK katolikus Anyaszentegyházunk előírása szerint SZIGORÚ BÖJTI NAP E szerint mindenkire betöltött 14. életévtől kezdve hústilalom érvényes, emellett betöltött 18. életévtől a megkezdett 60. évig ezen a napon csak háromszor ehetünk, és ebből csak egyszer lakhatunk jól. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves) nem szegi meg a böjtöt. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, az utazók, a nem saját asztalunknál étkezők (pl. közétkeztetés, üzemi konyha), a nehéz testi munkát végzők, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ők a bűnbánat más formáit gyakorolják: más önmegtagadás, imádság, irgalmas jó-cselekedet.

tovább >>


Megkezdődik templomunk toronysüvegének felújítása

Kedves Hívek! Egyházközségünk 2014. decemberben kihasználva a megnyílt lehetőség az "EGYH-EOR-15 Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások" megnevezésű pályázatra benyújtotta kérelmét. Pályázatunk célja a templom toronyszerkezetének felújítása, hogy a tornyon nyugvó, és az idők folyamán veszélyesen megdőlt kovácsoltvas kereszt biztonságos rögzítése megoldásra kerüljön. Így szeretnénk megakadályozni a toronyszerkezet életveszélyessé válását, megelőzendő a templom részleges, vagy teljes bezárását. Továbbá a szakszerű állag megóvása is célunk, hogy utódaink is eredeti szépségében birtokolhassák e szép templomunkat. A pályázat kiíró részben eredményesen bírálta el beadványunkat, és a templom toronyszerkezetének felújítására, hogy a tornyon nyugvó, és az idők folyamán veszélyesen megdőlt kovácsoltvas kereszt biztonságos rögzítése megoldásra kerüljön 7.300.000,-Ft támogatási összeget ítélt meg Egyházközségünk részére. A támogatási szerződés megkötését, és a támogatási összeg folyószámlánkra történő megérkezését követően megkezdődött az engedélyezési, és kiviteli tervek elkészítése.   2016. január 25.-n a toronysisak felújítására vonatkozó Építési és Örökségvédelmi engedélyt meg kapta Egyházközségünk. Az építési engedély jogerőre emelkedése a napokban várható. Az építési engedély birtokában, a már korábban beérkezett legkedvezőbb kivitelezési ajánlatadóval megkezdődtek a részletes egyeztetések. Terveink szerint március elején megkezdődhetnek a munkálatok. A pályázati szerződés feltételei szerint 2016.május 31.-ig a felújítás pénzügyi elszámolását el kell végeznünk. E feltétel teljesítéséhez kérjük a hívek segítségét. Sajnálatos módon a pályázat kiíró nem teljes körűen állapította meg a támogatás mértékét. Egyházközségünk jelenleg rendelkezésre álló forrásai nem tudják teljes körűen biztosítani a felújítás fedezetét. Ezért kérjük a Híveket, hogy aki megteheti, az elmaradt 2015 évi egyházközségi hozzájárulását minél hamarabb fizesse be. Akik pedig a tavalyi hozzájárulását rendezte, a 2016 évi egyházközségi hozzájárulását a lehetőségeikhez mérten 2016 áprilisig egyenlítsék ki. Bízva testvérein segítségében kérjük az Úr áldását a munkálatok sikeres lebonyolítására. Baj, 2016. február 07. Baji Egyházközségi Tanácsadó testület.

tovább >>


A miatyánk Németül

Kedves Hívek! 2015 évben minden hónap első vasárnapján, Sváb hagyományaink megőrzésének céljából, németül hangzik fel templomunkban a Szentmise kereteiben a Miatyánk imádság. Kérjük, hogy hangosan, eggyüt imádkozzunk németül a Miatyánkhoz. Vater unser im Himmel, Geheiligt werde dein Name. Dein Reich komme. Dein Wille geschehe, wie im Himmel, so auf Erden. Unser tägliches Brot gib uns heute. Und vergib uns unsere Schuld, wie auch wir vergeben unsern Sdhuldigern Und führe uns nicht in Versuchung, sondern erlöse uns von dem Bösen. Denn dein ist das Reich und die Kraft und die Herrlichkeit in Ewigkeit. Amen

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!